Cascina Sant'Evasio har fått sitt namn från kapellet som byggdes på sjuttonhundratalet åt biskopen i Casale, Sant'Evasio.Carlo Lacqua köpte Cascinan och fick idén att fortsätta producera vin och utveckla vingården. I början producerade han vinet till sig själv och till sina vänner, men efterhand blev han känd av många människor som uppskattade honom för sina produkter och för hans arbete.
Med hjälp av sin son Pier Franco, som började i firman 1984, började han en modernisering av vinkällaren. "Kvalitet" är filosofin enligt Pier Franco, han tillverkar produkter som är typiska för det förflutna men med modern teknik. Idag drivs Sant Evasio av Pier, hans hustru Anna samt dottern Emanuela och sonen Andrea.
Tradition och modernitet är ett av ledorden för Sant' Evasio, "Barbera d'Asti" var, och är fortfarande den obestridliga huvudpersonen i produktionen. Tio hektar vingårdar är fördelade runt källaren, på en av de soligaste och mest förtjusande kullarna runt Nizza Monferrato.
För att besöka denna sidan måste du vara över 25 år. Du kan bekräfta din ålder genom att klicka på knappen nedan.